© MA

Väinölän Goldilocks

Suomalainen ratsuponi (poniverta 93.75%) - tamma
Voikko · säkäkorkeus 139cm
rekisterinumero VH13-029-0005

*1.1.2013 - 12-vuotias, ikääntyy satunnaisesti (täyttänyt 4v. 03.12.2013)
Kasvattaja Väinölän Ratsuponit & New Forestit, Suomi (FIN)
Omistaja VRL-08514

tämä on virtuaalihevonen - this is a sim-game horse

Kuvaus tammasta

Goldilocks is a little fairytale princess who's afraid of the Three Bears. A small, thin and ladylike pony who has still lots to learn.

Väinölän Goldilocks on prinsessa-tyyppinen hienostoneiti, jonka mielestä mukavuusaste ei voi koskaan olla liian suuri. Se on myös emänsä mukaan oikea Catwalk-malli, mutta kuitenkin periaatteella; Katsoa saa mutta ei koskea. Jostain kumman syystä Goldi reagoi ikäviin tai pelkoa herättäviin tilanteisiin kiljumalla, siis ihan oikeasti kiljumalla. Toisinaan uusimmat tallitytöt juoksevatkin pää kolmantena jalkana luokseni kertomaan, että jollekin tytölle on tapahtunut jotakin, kun tuolla lailla kiljahti kivusta. Rauhallisena voin vain todeta, että ei kun toi meidän Goldineiti tuolla tarhassaan kompastui kiveen.. Goldi on perusluonteeltaan kuitenkin älyttömän kiltti yksilö, eikä se koskaan luimista korviaan syyttä. Loimien päälle pukeminen on kuitenkin jotain aivan järkyttävää ja tällöin myös esitelläänkin erilaisia turvankäyristyksiä kaula kaarella. Ei se kuitenkaan pure taikka potki, kunhan osoittaa mieltään. Tamma on myös kevyt talutettava, sillä sitä ei tarvitse raahata saatika toimia neidin käsijarruna. Goldi kulkee aina visusti ihmisen vierellä, jotta tämä saa taluttaa riimunnaru löysälle. Hevosenomistajan pieniä iloja, eikö?

Ratsastettaessa tamma on, yllätys yllätys, oikea herkkähipiä. Kannukset tulee olla aina pyöristetyt, joo siis kyllä, ne vauvakannukset. Suitsittaessa tulee jättää turparemmiä vähän löysälle, eikä satulavyötä saa kiristää kokonaan ennen kuin ollaan kävelty ainakin neljä kierrosta kentän ympäri. Onneksi meillä ei täällä ole talvisin niin paljoa lunta, että se päivittäin maneesin katolta alas vyöryisi, muuten meidän Goldi olisi nimittäin jo potkaissut tyhjää. Aina näin sattuessa käydään siis sydänkohtauksen partaalla, ei muisteta enää mikä jalka kuuluu minnekin ja täh? Oliko siellä ratsastajakin vielä selässä? Ei. Tähän on ihan turha mennä sanomaan, että kokeneelle ja rauhalliselle ratsastajalle näin ei olisi käydä, sillä se on täysi urbaanilegenda tämän tamman kanssa. Goldi omaa kolme hyvää askellajia, vaikkakin sen laukan kanssa saa vielä työskennellä pidempään. Tamma on toisinaan ehkä jopa liiankin herkkä ratsastaa, joka tuo taas ratsastajalle paineita ja tuskaa saada kaikki oikeat avut läpi niin, ettei Goldin tarvitse lukea pyyntöjä väärin. Kilpailutilanteita ollaan jo tamman nuorella iällä harjoiteltu, mutta ne tuottavat vieläkin sydämentykytyksiä. Radan ensimmäinen puolisko meneekin yrittäessä pitää ponia livahtamasta jalkojen välistä, hyppäämästä kouluaitojen yli tai saada se menemään tuomaripäätyyn. Loppurata onkin jo rauhallisempaa kun ilmeisesti kaikki möröt on jo niin nähty.

   
 © MA
 © MA
Kuvissa esiintyvällä hevosella ei ole mitään tekemistä tämän virtuaalihevosen kanssa. || Horse in the picture has nothing to do with this sim-game horse.

sukutaulu


Aelwen Red Elros
wB, vkko, 131cm KTK-III
Ch Red Star
wB, prt, 133 cm KTK-II
iii. Reddish
iie. Moonshine
Hallows Elendil
wB, vkko, 130 cm KTK-II
iei. Ellion
iee. Cinnamon Rose
Väinölän Secret
rp 87.5%, rn, 142cm KRJ-II
VIR MVA Ch Eryr Llygad
wC, rt, 135cm KTK-I
eii. Dymunea Llygad
eie. Enfys Miri
Fortunia
srp 75%, rnkm, 146cm KRJ-II
eei. Forgerio US rp 50% (trak x nf)
eee. Ljuvlig Lisa nf

Isälinja Aelwen Red Elros - Red Star - Reddish
Emälinja Väinölän Secret - Fortunia - Ljuvlig Lisa
Suvussa esiityvät rodut nf - wb - wc - trak

  

Jälkeläiset


01. o. Orivarsa
00.00.0000
i. Orinen
02. o. Orivarsa
00.00.0000
i. Orinen

Kilpailumenestys

Kilpailutietoa
Koulupainoitteinen, Vaativa B
Kilpailee pääosin porrastetuissa kilpailuissa.

KRJ maksimitaso: 3/4
Kuuliaisuus ja luonne:
Tahti ja irtonaisuus:
Yhteensä
555.57 op.
649.92 op.
1205.49 op.

KRJ-Cup sijoitukset
00.00.0000 - Paikka ja Luokka KRJ-Cup - 00/00

Näyttelymenestys
00.00.0000 - VSN - Paikka: tulos 0p.
00.00.0000 - VSN - Paikka: tulos 0p.
Meriitit
ASES - All-Sim Evaluation Station
Premier-palkittu prosentein 68/100%KRJ'n alaiset kilpailut
10 KRJ-sijoitusta, joista 1 voittoa prosentein 84.56%

15.01.2013 5th Jade Dressage Vaativa B 81.595%
19.01.2013 4th Jade Dressage Vaativa B 84.56%
20.01.2013 5th Jade Dressage Vaativa B 82.349%
17.02.2013 2nd Mulberry Ponies Helppo A 76.439%
20.02.2013 5th Mulberry Ponies Helppo A 75.193%
25.02.2013 6th Fiktio Vaativa B
27.02.2013 1st Fiktio Vaativa B
17.11.2015 7th Kilpailukeskus Holmberg - Helppo A
22.11.2015 7th Kilpailukeskus Holmberg - Helppo A
23.11.2015 4th Kilpailukeskus Holmberg - Helppo A

Päiväkirja ja valmennukset

Valmennukset merkitty - merkillä

27.02.2013, "Ei mulle riitä voittaminen - toisten täytyy myös hävitä"
Kaikille ponin omistajille tulee kerran elämässään vastaan se tilanne, että sitä hermoja kiristävää riiviötä joutuu jopa kehumaan! Fiktiossa Goldi meni ja ylitti kaikki odotukset, minun sekä kilpakumppaneiden, ja voitti luokkansa, joka kaiken lisäksi oli tasoa Vaativa B! Minun pieni heiverö kultakutri, joka verryttelyssä säntäili ja sinkoili ties mihin suuntaan täydessä paniikissa. Kukaan ei osannut tuolloin vielä aavistakaan, mitä tulevan piti. Ihmetykseni heräsi jo alkutervehdykseen mentäessä, sillä laukkasi oikein hillitysti mutta pontevasti ja tekikin varmaan koko pienen elämänsä parhaimman pysähdyksen ja kailotti päälle vielä komean pärskähdyksen. Oliko minun kullanmuru kipeä? Jos joku tulee tämän kokemuksen jälkeen väittämään ettei ihmeitä tapahdu niin lyön kyllä luun kurkkuun! Tamma esitti radan erittäin mallikkaasti, eikä yhdessäkään kulmassa ollut mörön mörköä näköpiirissä. Jopa omat toilailuni neiti korjasi kuin vettä vaan ja tuon tuosta päästeli tyytyväisiä pärskähdyksiä. Lopputervehdykseen tultuamme en oikein edes osannut hymyillä ja ilmeeni olikin varmasti ikimuistoinen, mutta tottuneen varmalla otteella kiittelin tammaa taputtaen sitä hellästi kaulalle. Radalta ulos päästyämme meidät otti vastaan lauma nyrpeän oloisia kasvoja ja kuulinkin erään ponitädin kailottavan kanssakuulijoilleen kuinka väärin on huijata muita verryttelyssä poninsa kyvyillä.

24.01.2013, rata läpi täytetyn puuman notkeudella
Tämän kertaisen, Goldin ensimmäisen, päivityskertomuksen voisi aloittaa laulamalla: "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa..". Ensimmäinen yhteinen kilpailukokemuksemme laitettiin siis tämän päivän jäljiltä sinne Ei muistella-laatikkoon, vaikkakin täytyy näin positiivisena puolena sanoa, että huonomminkin olisi voinut mennä. On kylläkin aivan pakko motkottaa tuomareiden likinäköisyydestä, sillä ratahan oli aivan hirveä verrattuna moniin muihin kanssakilpailijoihin ja siltikin meidät asetettiin viidenneksi sijoittuneeksi. Ja mitä häh täh? Yli 80% tuloksella? Joku näissä Väinölä-poneissa on oltava vinksallaan kun tuntuvat aina, ihan mitä tahansa tapahtuu-logiikalla, sijoittua. Maasta käsin Goldi käyttäytyi niin kiitettävästi kuin nuorelta ponilta vaan voi odottaa, vaikka saimmekin muutamia vihaisia mulkauksia ja kauniin naisellisia Tsä-äänähdyksiä osaksemme. Koko radan ajan rukoilin yläkerran herran päästämään minut kärsimyksistäni, mutta huumorimiehenä taisi vain huvittuneena katsoa etenemistämme. Jossei Goldi huutanut kuin hullu, niin sitten se yritti Twister-tyyppisellä liikehdinnällä karkuun. Ja minä tietysti toivoton tekohymy naamalla selässä yrittäen tätimäisesti rauhoitella poniani Soo Soo-hymähdyksillä. Noh. Ainakin selvittiin hengissä!

© Haras de Chandoir ellei toisin mainita     Taustakuva © j0sh (www.pixael.com)     Muut kuvat © Laita tietokoneen hiiri kuvan päälle
Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.