Narvinyë 83

Poney Francais de Selle (poniverta 50%) - tamma
Mustankimo · säkäkorkeus 148cm
rekisterinumero VH16-029-0111

*17.01.2016 - 5-vuotias, ikääntyy satunnaisesti (täyttänyt 4v. 17.02.2016)
Kasvattaja Haras de Tiji, Ranska (FR)
Omistaja VRL-08514

tämä on virtuaalihevonen - this is a sim-game horse
kantakirjattu KTK-II palkinnolle elokuun 2016 tilaisuudessa pistein 16 + 19 + 18 + 17 = 70p.

Kuvaus tammasta

Narri on nimensä veroinen, oikea varsinainen huithapeli. Joka asiassa hieman huolimaton hulivili ei malta keskittyä mihinkään viittä sekuntia kauempaa eikä vahingossakaan toista samoja asioita kahta kertaa peräkkäin. Joka kerta täytyy keksiä jotain uutta ja ihmeellistä, minkä kanssa voi kuluttaa muutaman minuutin ja sitten olla taas tylsistynyt ja nuokkua unisena. Niin, sellainen on Narri, hieman hömelö ja aina vähän jäljessä. Tamma ei kuitenkaan ole ilkeä tai vihainen. Sen kanssa touhuaminen vain vaatii hieman hermoja, oikean näkökulman asiaan ja ripauksen huumoria, jotta kaikilla olisi sitten hyvä mieli.

Hoitaessa Narri on varsinainen laiskamato. Tamma seisoo ja möllöttää yhdessä nurkassa, eikä se ota hoitajan käskyjä kuuleviin korviinsa. Tamman valikoiva kuulo onkin tallin sisäpiirivitsi, sillä kaikenlainen ruokakippojen kolina saa tamman heti potkimaan ovia ja hirnumaan tohkeissaan, mutta jos sitten hoitaja tulee satulan kanssa ovelle ja pyytää ponia kääntymään, niin eihän neidin korvat tietenkään liikahda mihinkään suuntaan. Narri on juuri sellainen, jota tekisi mieli vähän ravistella ja herätellä tähän maailmaan, mutta jolle ei oikeasti voi suuttua ollenkaan. Pienet, suloiset nappisilmät osaavat nimittäin aika hienoja koiranpentuilmeitä...

Ratsastaessa esiin kuoriutuu varsinainen hermokimppu. Hoitaessa aina niin rauhallinen ja nuokkuva tamma onkin yhtäkkiä tikittävä aikapommi, jonka räjähdyssuunnasta ei ole kuskilla mitään tietoa. Kouluaitojen sisällä meininki on suurta tahtojen taistelua, kun Narri yhtenä hetkenä säikähtää omaa varjoaan ja sekunnin päästä juoksee karkuun maneesin seiniä. Luvattoman hienoa tammaa on välillä mahdoton ratsastaa, sillä vaikka se kuinka liikkuu upeasti, taipuu täydellisesti ja osaa koulukiemuroita enemmän kuin kukaan, tuntuu silti siltä, ettei kemiat oikein osu yhteen. Aina välillä se antaa pieniä signaaleja oikeaan suuntaan, joka olikin sitten se ostopäätökseen vaikuttanut asia. Eihän näin mahtava liikkeistä ponia vain voi olla ostamatta, oli sitten kuinka vaikea tahansa! Kyllä Narrista vielä kelpo koulupeli tehdään.

Kisapaikoilla Narri käyttäytyy ihan kivasti. Tottakai se hyörii ja pyörii, tutkii paikkoja ja vähän häslää joka suuntaan, mutta varsinaiset riehumiset se jättää tekemättä. Käsihevosalueella tamman kanssa ei ole mukavaa tanssahdella, mutta verryttelykentällä meno muuttuu jo totisemmaksi, eikä Narrikaan enää viitsi pelleillä. Tamma tekee työnsä kiltisti ja mukisematta, mutta kontrollointitehtävät siltä eivät suju. Ei kisaverkassa. Ja kun suoritus sitten lähenee ja ratsastajaa jännittää, aloittaa Narrikin sen kuuluisan pelleilyn. Kisamaneesin ovet saattavat olla hirveitä tai katsomossa istuva pikkupoika ensimmäisenä eliminointilistalla. Sitä ei koskaan tiedä kenen ruokalistalle voi pikkuponi päätyä!

        © S. Rossberg          © S. Rossberg          © S. Rossberg
Kuvissa esiintyvällä hevosella ei ole mitään tekemistä tämän virtuaalihevosen kanssa. || Horse in the picture has nothing to do with this sim-game horse.

sukutaulu


Awhl Merjyl ox
ox, mkm, 153cm
Abxx Nimbu-Ey ox
Awhl Merediaa ox
Narcissus de Tiji
pfs 100%, mkm, 142cm
Nephofileus conn
Agapanthus de Tiji
pfs 100% (c x pfs 100% [c x pottock])

Isälinja Awhl Merjyl ox - Abxx Nimbu-Ey ox
Emälinja Narcissus de Tiji - Agapanthus de Tiji
Suvussa esiityvät rodut ox - c - pottock

  

Jälkeläiset


01. o. Orivarsa
00.00.0000
i. Orinen
02. o. Orivarsa
00.00.0000
i. Orinen

Kilpailumenestys

Kilpailutietoa
Koulupainoitteinen, Vaativa B
Kilpailee pääosin porrastetuissa kilpailuissa.

KRJ maksimitaso: /
Kuuliaisuus ja luonne:
Tahti ja irtonaisuus:
Yhteensä
op.
op.
op.

KRJ-Cup sijoitukset
00.00.0000 - Paikka ja Luokka KRJ-Cup - 00/00

Näyttelymenestys
08.05.2016 - NJ - Creatures: irtoSERT (pt. Siiri K.)
00.00.0000 - VSN - Paikka: tulos 0p.
Meriitit
ASES - All-Sim Evaluation Station
Bronze Premium-palkittu prosentein 78/100%


© Haras de Chandoir ellei toisin mainita     Taustakuva © j0sh (www.pixael.com)     Muut kuvat © Laita tietokoneen hiiri kuvan päälle
Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.