Elämää ponien parissa

 © Jacques Toffi       © Gestüt Steendiek       © Jacques Toffi


Treenaamisen tulee olla hauskaa

Ei. Emme mekään jaksa aina pynttäytyä viimeisen päälle taikka harjoitella niska kippuralla vaikeaa kür-ohjelmaa Celiné Dionin tahdissa. Ei. Mielestäni tärkein nippelitieto ponien parissa puuhasteleville on se, että elämästä ei saa missään nimessä tehdä tylsää. Tottakai tulee treenata ympärivuotisesti, mutta toisinaan pitää myös treeniin saada vaihtelua ja hauskuutta. Meillä se onnistuu erinäisten "leikkien", puomien ja maastoilun kautta. Ponit ovat huumorin ammattilaisia, kaviomaailman narreja, ja meidän ihmisten työnkuvaan kuuluukin ottaa tämä huumori vastaan joko huumorilla tai raivokohtauksilla. Kaikkien puolesta parempi onkin yhtyä ponien toisinaan jopa mustaanhuumoriin ja nauttia siitä niin pitkään kuin vain suinkin pystyy.

Vaikka joku voisikin tähän väliin sanoa, että elämä ponien kanssa on helppoa, niin ei se ihan sitä ole. Jokainen meidän tallin ponitytöistä on luopunut kokonaan omasta vapaasta tahdostaan sekä pessimistisyydestään, jotta voisivat työskennellä ponien parissa. He ovat niitä, jotka pitävät huolen poniemme vaihtelevasta treenauksesta ja heidän ansiostaan meidän ponit jaksavat kerta toisensa jälkeen esiintyä yleisölleen täysin rinnoin. Jotta tähän pisteeseen ollaan tultu, ollaan tarvittu paljon valmentautumista ja meillä panostetaankin hevosystävälliseen käsittelyyn. Jokainen meidän ratsastajatytöistä ovat läpikäyneet hevosmiestaito-kurssit ja valmentautumisen ihan pikkutytöistä lähtien. Vaikka vaikeaa onkin toisinaan, niin meidän valmentautuminen ei hyväksy ponien rangaistusta väkivalloin. Tästä syystä meillä on iloisia niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin.

valmennuskalenteri 2016

5 MAR Helppo A -taso
avoin kasvateille
kutsua ei vielä julkaistu

Kilpailutoiminta

Haras de Chandoir järjestää myös erinäistä kilpailutoimintaa tiluksillaan, kuten kouluratsastuskilpailuita. Kerran vuodessa järjestetään myös Poney de Sport-Cup, joka on suurempi ratsuponien tapahtuma rahapalkinnoin. Tapahtumasta löytyy luokkia niin nuorille lupauksille, kuin vanhemmillekin konkareille. Järjestämme myös poninäyttelyitä muutamia kertoja vuodessa.

Poney de Sport-Cup - lisätietoa tapahtumasta


Kilpailukalenteri
02.05.2016 NJ-näyttelyt ratsuponeille
14.08.2016 NJ-näyttelyt ratsuponeille
00.00.0000 KRJ-koulukilpailut
00.00.0000 NJ-näyttelyt
  

Tuontiponitoiminta
 © Nils Lidén

Haluatko valmiin kilpakaverin?
Tutustu tuontiponeihin täällä


© Haras de Chandoir ellei toisin mainita     Taustakuva © j0sh (www.pixael.com)     Muut kuvat © Laita tietokoneen hiiri kuvan päälle
Tämä on virtuaalitalli - This is a SIM-game stable