Sukuselvitys Birak Asra

i. Birat Ayak ox on jo edesmennyt punarautias arabiori, jolta säkäkorkeutta löytyi ponin verran, eli vain 146cm. Ori ei juurikaan kouluradoilla loistanut, eikä liiemminkään missään muissakaan kilpailuissa, mutta näyttelyissä se oli rotufanaattien ihannoima! Täydellinen rakenne ja arabimaiset suuret hitaat liikkeet, miksipäs ei isäksi ratsuponille! Orin elämä päättyi kuitenkin 18-vuoden iässä vakavan ähkyn seurauksena.

ii. Rautias Bikr Bourkan ox taasen oli aikansa eliittejä Brittein maissa ja erittäin arvostettu nimi sukutauluissa. Orin omistajalta tippuisikin silmät päästä, mikäli näkisi orinsa nimen ratsuponin sukutaulussa! Bikr oli nimittäin yksi menestyneimmistä arabioreista World Champion-ringissä ja sen nimi on juuri tästä syystä tarkoin varjeltu ja haluttu. Periyttäjänä myöskin loistava, jopa 15 sen jälkeläistä on päässyt World Champion-rinkiin!
ie. Kaunista vaaleanrautiasta Birak Arifaa ei oltu myöskään koolla pilattu, sillä tammalta löytyi säkää noin 147cm. Tätä tammaa ei varmastikaan moni tiedä kuin vain nimenä paperilla, sillä se periytti tunnetusti hyvää rodunomaista tyyppiä. Tamma itsessään hoiti lähes koko elämänsä vain siitostamman virkaa, mutta sen jälkeläisnäytöt puhuvatkin puolestaan. Tamma menehtyi vuonna 2010.

e. Cariad y Goss on pienestä koostaan huolimatta niittänyt mainetta kouluradoilla Helppo A-tasolla lapsiratsastajansa kanssa. Pieni ruunikko, 142cm, vikuripäinen welshponi jolta ei näin vanhoina päivinäkään puutu pilkettä silmäkulmasta. Emänsä ainoaksi varsaksi jäätyään, tuli tästä pienestä ruunikosta omistajansa silmäterä ja se on uransa lomassa saattanut kolme ratsuponivarsaa maailmaan, joista yksi asuu edelleenkin heillä odottamassa pääsyään emänsä pikkuratsastajan isoksi poniksi.

ei. Tummanruunikko Delfrydol Bonheddwr oli aikansa kouluponi itsekin, jolle omistajansa sai opetettua myös vaativan koulun liikkeitä! Rakenteeltaan tämä ori edusti sporttisempaa welshponityyppiä ja täten sitä käytettiinkin paljon myös part bred-jalostuksessa. Ori ehti jättää 15 jälkeläistä ennen siirtymistään eläkkeelle.
ee. Sidan Machlud oli punaruunikko kaunis welsponi tämäkin, jolta kokoa löytyi 143cm verran. Tamma kilpaili tavoitteellisesti ponien avoimissa koulukilpailuissa kohtalaisen hyvällä menestyksellä, josta se sitten myöhemmin siirtyi siitoskäyttöön 16-vuotiaana. Tamman ollessa kuitenkin kohtalaisen iäkäs ensimmäisen varsansa kohdalla, sillä syntyi komplikaatioita, joten omistaja katsoi parhaakseen jättää leikin sikseen. Myöhemmin tamma lopetettiin jännevaurion takia.

© Haras de Chandoir ellei toisin mainita     Taustakuva © j0sh (www.pixael.com)     Muut kuvat © Laita tietokoneen hiiri kuvan päälle
Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.