virtuaalitalli - a sim game stable


"Nature didn't seem to put any limitations on Jacinthe. Such a free spirit with selfish attitude and great potential.

Nurias Jacinthe VH12-029-0407

  Virallinen nimi    Nurias Jacinthe "Sintti"
© kasvattaja
  Rotu   Suomalainen ratsuponi (59.77%)
  Sukupuoli   Tamma
  Säkäkorkeus   140cm
  Väri (gen.)   punarautias
  Syntymäaika   15.08.2012 (täyttänyt 4 vuotta 15.09.2012)
  Kasvattaja   Nurias Ponnystuteri VRL-01285 (FIN)
  Omistaja   Gestüt Champ' / damn (VRL-08514)
  Painoitus   Estepainoitteinen re. 120cm

"Nurias Jacinthe on varsin haastava ponitamma, jota ei usein näe korvat hörössä. Hyppääjänä kuitenkin aivan verraton, vaikka takapää lenteleekin ja vauhtia löytyy. "

- kasvattaja

Nurias Jacinthe'n tulo meille oli monen sattumuksen summa. En ajatellut ostavani yhden ainuttakaan ponia enempää, enkä edes ajatellut asiaa sen koommin kun Assi minulta astutusta Unskista aivan ihanalle Joellelle kysyi. Vaikka moneen otteeseen kyseistä tammaa olin ihaillut, varsinkin sen sukutaulua, en edes osannut ajatellakaan minkälainen helmi kyseisen yhdistelmän varsa voisi ollakaan! Kunnes sitten. Tähän voi vaan sanoa ettei olisi koskaan pitänyt avata Jacinthen myynti-ilmoitusta, saatika sitten soittaa Assille, saatika sitten vielä tiedustella enempää. Niinhän siinä sitten kävi. Punainen paholainen oli saapunut taloon.

Vaikka tiesin tasan tarkkaan mitä olin ostanut, niin en siltikään pysty tulemaan tämän tamman kanssa toimeen menettämättä hermojani siihen vähintään kerran viikossa. Koskaan sen kanssa ei saa olla liian varovainen. Milloin saa komentaa, milloin väistellä vuoron perään hampaita ja sitten jalkoja ja taas toistepäin ja milloin saa keksiä mitäkin säästyäkseen tämän tamman mustalta huumorilta. Vaikka Jacinthe'lla onkin paha tapa käyttäytyä kaikkea muuta kuin kohteliaasti, vaatii se silti erikoiskohtelua. Kippoon ei kosketakaan mikäli siellä on edes yksi muru eilisestä iltaruoasta jäljellä. Suihkuun ei voi mennä jos vesi on liian kylmää, eikä riimua suostuta ottamaan päähän ilman pehmusteita. Ainoastaan mysli kelpaa ruoaksi, sekä ratsastuksen jälkeen on aina pakko saada pellavarouhepuuro. Taluttaessa ponin kanssa on myös oltava tarkkana ja käyttää aina, ihan turvallisuussyistä, ketjua turvan ympärillä. Ei se karkuun yritä tai riuhdo, ainoastaan halutaan pitää varmuus siitä, että taluttajan takapuoli säilyy ehjänä. Tarhatessa oikea pyörremyrsky ja veikkaan ettei sillä olisi enää edes jalkoja jäljellä ilman sitä suojamäärää minkä sille joutuu aina ennen tarhausta pukemaan. Jotta tamman luonteen kuvaaminen ei menisi ihan kokonaan kiroamiseksi, mainittakoon että kyllä sitä myös korvat hörössä näkee. Kyllä. Silloin kun hierojatäti saapuu paikalla. Niin, kyllä silloin ollaan niin yhtä päivänpaistetta että..

Ratsastettaessa Jacinthe omaa myös tämän kullanarvoisen mustanhuumorin. Aikamoinen mielialaponi, jonka ratsastettavuudesta ei voi juuri sanoa yhtään paikkaansa pitävää sanaa. Yhtenä päivänä se on kuin 20 vuotta samaa maneesinuraa kulkenut eteenpäin potkittava luuska ja toisena taas 120cm rataa hyppäävä salamannopea, kauko-ohjattava, omalla moottorilla kulkeva GP-poni. Sillä on myös ihana tapa pukitella innostuessaan, varsinkin esteradalla, varsinkin kilpailupaikoilla. Joka vuodenaika Jacinthe keksii myös uuden valloittavan tavan hurmata ratsastajansa ikihyviksi. Tänä kesänä se oli peruuttaminen. Sokkona. Ja niin kauan kun neidistä siltä vaan tuntuu ja ihan sama minne. Vaikka kalliolta alas, ei haittaa! Onneksi kaikki nämä ihanat päähänpistokset loppuvat aikanaan. Tosin korvaamalla vanhat uusilla. Jacinthe on kuitenkin pitkälle koulutettu ja osaa erittäin paljon, oikeanlainen asenne vaan tippui jonnekin matkan varrella.

Pääsääntöisesti tamma on kuitenkin herkkä, niin kädelle kuin pohkeellekin, sekä kulkee hyvinä päivinä kuin ihmisen ajatus. Esteillä kuitenkin aina erittäin haastava yksilö, ei anna mitään anteeksi. Täydellinen opetusponi! Jos tätä osaa ratsastaa niin sitten osaa ratsastaa mitä tahansa muutakin ponia. On myös erittäin tunnettu kengurulaukastaan ennen estettä, mikäli ratsastaja jää edes tiedostomatta vähäänkään suuhun kiinni. Siis tasajalka hyppyjä paikallaan muutama metri ennen estettä. Hyppää kuitenkin aina, ei koskaan kiellä. Hyppää vaikka paikaltaan, ei tunnu missään. Jacinthe'n hyppytyylissä on kuitenkin monella ponilla kadehtimisen varaa, en ole nimittäin varmaan koskaan nähnyt ponia joka käyttää koko ruumistaan hypyssä kuin hypyssä yhtä taitavasti kuin tämä. Prinsessaponi ei kuitenkaan voi sietää hiestä märkää satulahuopaa tai hiekkaa suojien välissä. Jos näin sattuu käymään, lopettaa neiti liikkumisen samantien. Tämän takia joudumme pakkaamaan kisa- ja valmennusmatkoilla aina ylimääräisen parin satulahuopia.

Kilpailupaikoilla neidin käytös ei muutu vaan on vähän sellainen "Piilota se äkkiä trailerin taakse!"-poni. Poni jonka vieressä joutuu kuiskaamaan tiukasti "Lopeta!" lukemattomia kertoja ja jonka kanssa saa liiankin usein hävetä silmät päästään. Radalle päästessään Jacinthe on aina erittäin reipas ja pukkeja lukuun ottamatta jopa miellyttävä ratsastaa. Tämän kanssa kerää helposti ruusukkeita ja ratsastajaankin tarttuu helposti se samainen voitontahto joka tammasta oikein hehkuu. Palkintojenjaossa Jacinthe on rauhallinen kuin viilipytty, seisoo aloillaan liikkumatta ja vain kuuntelee musiikkia erittäin tyytyväinen ilme naamallaan.

Kaiken kaikkiaan Jacinthe on sellainen 'Once in a life time'-poni. Toista ei ole, eikä toista tule. Niin hyvinä kuin pahoinakin päivinä sitä vaan jaksaa päivä toisensa jälkeen olla erittäin kiitollinen omistaessaan tällaisen yksilön.

Sukutaulu

8th Underoath   rp 56.25%, 142cm { Silfran Roseman   rp 37.5% { Dahabu Sandman ox  
Crossroad's Rosemary   rp 75%*
Halifit Ciruela   rp 75% { Cirium of Yeneva   rp 50%*
Aquarel TIN   nf
Joëlle   rp 63.29%, 140cm { Arcansas N   wpb 51.57% { WF Affleck   wpb 50%*
Swallow OR   wpb 53.13%
Kelmin Jamelié   rp 75% { VIR MVA Ch Nerian Jaymes   nf
RCF Chammelié   rp 50% *

Polveutuminen

*Crossroad's Rosemary
(rp 75% [nf x rp 50% (ox x conn)])

*Cirium of Yeneva
(rp 50% [conn x fwb])

*RCF Chammelié
(rp 50% [rp 50% (nf x xx) x rp 50% (rp 50% [ox x nf] x rp 50% [ox x nf])])

*Swallow OR
(wpb 53.13% [i. wpb 56.25% (wpb 50% [ox x wa] x wpb 62.5%
[wpb 50% (wb x ox) x wpb 75% (wpb 50% [ox x wa] x wb)])
x e. wpb 50% (ox x wc)])

*WF Affleck
(wpb 50% [trak x wD])


Nimekkäät sukulaiset

:: (ieii.) KTK II VIR MVA Ch Solross Amen
:: (ieee.) KTK III VIR MVA Ch KL Molly
:: (iieiiii.) KTK II VIR MVA Ch Fiin Dandei
:: (iieiiei.) KTK I VIR MVA Ch Mäntysuon Wishmaster
:: (iieiieii.) KTK III VIR MVA Ch Mäntysuon Lucifer
:: (iieiei.) KTK II VIR MVA Ch Erokedon Lancer
:: (iieeiei.) KTK II Ch Sunflower's Al Sheik ox
:: (iieieeiei.) KTK II VIR MVA Ch Cocktail
:: (iieieeieei.) KTK I VIR MVA Ch Liinun Lionheart
:: (iieieeieeeii.) KTK II VIR MVA Ch Liinun Umberto Ami
:: (eiii.) KTK II VIR MVA Ch Classic Orlando
:: (eeiei.) KTK II VIR MVA Ch Dior Tyson
:: (eieiie.) KTK II VIR MVA Ch Luana´s LalamelleJälkeläiset

Ei vielä yhtään orijälkeläistäEi vielä yhtään tammajälkeläistä
         

Kilpailukalenteri

2012 30.09.2012 1st Twisty Puzzle 100 cm 1/30 0v€
2012 30.09.2012 5th Bairdon 110 cm 5/40 0v€
2012 03.10.2012 6th Bairdon 110 cm 6/40 0v€
2012 07.11.2012 5th Gestüt Champ' 120 cm 5/30 0v€

Valmennukset ja päiväkirja

23.08.2012, Jacinthe saapui
Tänään oli vihdoinkin se päivä jota olin odottanut jo pitkään, nimittäin aika hakea uusi poni talliin! Miten se tuntuukin aina olevan yhtä jännittävää. Turhan monen ajotunnin jälkeen parkkeerasimme vihdoin hevosautomme Nurias Ponnystutterin pihaan ja astuimme autosta ulos. Assia ei näkynyt missään, joten päätin soittaa kiireiselle omistajatterelle. Selvisi, että hän oli putsaamassa kuraisen likaista ponia, joka meidän oli määrä viedä tänään mennessämme. Mielenkiintoisina kävelimme mieheni kanssa talliin sisään ja siellä käytävällä nökötti aivan vallattoman suloinen punainen pörrötukkaponi! Innostuksissani suorastaan syöksyin ponin kimppuun, mikä olisi kannattanut jättää tekemättä, sillä samantien minut vastaanottikin kaksi riviä valkoisia hampaita. Muistelinkin Assin kertoneen ponin olevan niitä "väärällä jalalla nousseita" yksilöitä. Onneksi minulla on pieni masokistinen tapa pitää näistä hapannaamaponeista, ainakin on jotain tekemistä. Ei muutakuin punapää autoon ja kohti kotia, tosin monen tunnin ajomatkan saattelemana.

TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI - THIS IS A SIM-GAME STABLE
© damn 2012 / hyppyrotta.net - Kaikkien kuvien © kasvattaja - Kaiken materiaalin kopioiminen kielletty!