virtuaalitalli - a sim game stable


"Pony who certainly loves to joke around. With this one you can have a such a great time, or she just gets on your nerves."

Joyous Luxus VH12-029-0164

  Virallinen nimi    Joyous Luxus "Jojo"
© Nils Lidén
  Rotu   Saksalainen ratsuponi (43.75%)
  Sukupuoli   Tamma
  Säkäkorkeus   144cm
  Väri (gen.)   Rautiaanpäistärikkö
  Syntymäaika   28.04.2012 (täyttänyt 3 vuotta 24.06.2012)
  Kasvattaja   Luxus Ponies (FIN)
  Omistaja   Gestüt Champ' / damn (VRL-08514)
  Painoitus   Estepainoitteinen re. 130cm

"Älä heitä kiveä lokaveteen, se roiskahtaa sinun päällesi."

Joyous Luxus aka Jojo on varsinainen huithapeli. Joka asiassa hieman huolimaton hulivili ei malta keskittyä mihinkään viittä sekuntia kauempaa eikä vahingossakaan toista samoja asioita kahta kertaa peräkkäin. Joka kerta täytyy keksiä jotain uutta ja ihmeellistä, minkä kanssa voi kuluttaa muutaman minuutin ja sitten olla taas tylsistynyt ja nuokkua unisena. Niin, sellainen Jojo on, hieman hömelö ja aina vähän jäljessä. Tamma ei kuitenkaan ole ilkeä tai vihainen. Sen kanssa touhuaminen vain vaatii hieman hermoja ja oikean näkökulman asiaan, niin kaikilla on sitten hyvä mieli.

Hoitaessa Jojo on varsinainen laiskamato. Tamma seisoo ja möllöttää yhdessä nurkassa, eikä se ota hoitajan käskyjä kuuleviin korviinsa. Jojon valikoiva kuulo onkin tallin sisäpiirivitsi, sillä kaikenlainen ruokakippojen kolina saa tamman heti potkimaan ovia ja hirnumaan tohkeissaan, mutta jos sitten hoitaja tulee satulan kanssa ovelle ja pyytää ponia kääntymään, niin eihän neidin korvat tietenkään liikahda mihinkään suuntaan. Jojo on vähän sellainen, jota tekisi mieli ravistella ja herätellä tähän maailmaan, mutta jolle ei oikeasti voi suuttua ollenkaan. Pienet, suloiset nappisilmät osaavat nimittäin aika hienoja koiranpentuilmeitä...

Ratsastaessa esiin kuoriutuu varsinainen hermokimppu. Hoitaessa aina niin rauhallinen ja nuokkuva tamma onkin yhtäkkiä tikittävä aikapommi, jonka räjähdyssuunnasta ei ole kuskilla mitään tietoa. Kouluaitojen sisällä meininki on suurta tahtojen taistelua, kun Jojo yhtenä hetkenä säikähtää omaa varjoaan ja sekunnin päästä juoksee karkuun maneesin seiniä. Luvattoman hienoa tammaa on mahdoton ratsastaa, sillä vaikka se kuinka liikkuu upeasti, taipuu täydellisesti ja osaa koulukiemuroita enemmän kuin kukaan, ei se silti osaa myöntyä ihmisen tahdon alle. Eikä oman tiensä kulkija sitten olekaan kiva kouluponi.

Jojo kuuluu esteradoille. Sitä ei voi sanoin kuvailla, miten koko ponin olemus oikein muuttuu, kun esteitä kannetaan eteen. Kai se on jonkinlainen tunnetila siitä, että nyt on lupa näyttää. Näyttää kaikille vähän esteratsastuksen mallia. Alkutunnin tikittävä aikapommi räjähtää sillä sekunnilla, kun ratsastaja painaa pohkeensa tamman kylkiin. Ja sitten mennään, eikä välitetä mistään. Jojon hyppytyyli on pehmeä ja pyöreä, mutta se hyppää melko terävästi ja napakasti. Siinä ei auta ratsastajan muu kuin pitää satulasta kiinni, sillä tämä tamma tulee kovaa ja korkealta!

Kisapaikoilla Jojo käyttäytyy ihan kivasti. Tottakai se hyörii ja pyörii, tutkii paikkoja ja vähän häslää joka suuntaan, mutta varsinaiset riehumiset se jättää tekemättä. Käsihevosalueella Jojon kanssa ei ole mukavaa tanssahdella, mutta verryttelykentällä meno muuttuu totisemmaksi, eikä Jojokaan enää viitsi pelleillä. Tamma tekee työnsä kiltisti ja mukisematta, mutta kontrollointitehtävät siltä eivät suju. Ei kisaverkassa. Ja kun suoritus sitten lähenee ja ratsastajaa jännittää, aloittaa Jojokin sen pelleilyn. Kisamaneesin ovet saattavat olla hirveitä tai katsomossa istuva pikkupoika ensimmäisenä eliminointilistalla. Sitä ei koskaan tiedä ennen kuin se on ohi jo!

Chapman   trak, 167cm { Extremity   { Supreme  
Ow!  
Bonehead   { The Dickens  
Inner  
Chatouillement   rp 87.5%, 146cm { Filou B   rp 75% { Blake Garçon  
Brinja II   rp 50% *
Mignon Belladonna   rp 100% { Espri Ventilateur   nf
Endymion Gizelle   rp 100%

Polveutuminen

*Brinja II
(rp 50% [ox x landesinponi])

*Endymion Gizelle
(rp 100% [conn x ariegenponi])

Jälkeläiset

Ei vielä yhtään orijälkeläistäEi vielä yhtään tammajälkeläistä
                   

Kilpailukalenteri

2012 17.06.2012 4th Suprant 120 cm 4/40 0v¤
2012 02.07.2012 3rd B Ponies 130 cm 3/50 0v¤

Valmennukset ja päiväkirja

00.00.2012
Ei valmennuksiaTÄMÄ ON VIRTUAALITALLI - THIS IS A SIM-GAME STABLE
© damn 2012 / hyppyrotta.net - Kaikkien kuvien © Nils Lidèn - Luonteen © kitatin - Kaiken materiaalin kopioiminen kielletty!